Storlek & passform
Nedan finner du tips på hur du hittar din storlek samt hur du ska tänka kring passformen för våra olika modeller.
Mät din hand
Mät omkretsen på din hand med ett måttband. Har du inget måttband så kan du med fördel använda ett snöre som du sedan mäter med en linjal.
Jämför ditt mått med storlekstabellen.
Undrar du över barnstorlekar?
Isåfall behöver du inte mäta handens omkrets då barnstorlekar istället baseras på ålder.

Storlekstabeller

Unisex (vuxen)
Junior
Baby / Kid´s
Storlekstabellerna är baserade på genomsnittliga handdimensioner för olika åldrar. Storlekarna bör därför endast ses som en rekommendation.

Allmänna handskråd

Storleksrekommendation för sporthandskar
Då sporthandskar i regel inte töjer sig nämnvärt med tiden är det viktigt att hitta rätt storlek från början. Det bör finns ett litet mellanrum mellan hand och handske för att binda luft som i sin tur genererar värme. En sporthandske som är för åtsittande kommer sannolikt upplevas som kall.
Står du mellan två unisexstorlekar så rekommenderar vi i regel att du väljer den större. Våra dammodeller har en smalare passform än unisexmodellerna. Är du kvinna och har storlek 7 i unisex bör du välja storlek 8 i en dammodell. Juniorstorlek 7 och unisexstorlek 7 är inte samma storlek då våra barn/juniorhandskar har en egen storleksindelning.
Storleksrekommendation för dresshandskar
Dresshandskar utan foder eller med tunt foder i kashmir, ull eller siden bör vara åtsittande från början då de i regel töjer sig med tiden. Väljer du en för stor storlek kommer handsken sannolikt att kännas för stor. Vi tillverkar därför de flesta av våra dresshandskar i hel- och halvstorlek för att matcha fler händer. Om du hamnar mellan två storlekar i vår storlekstabell väljer du en halvstorlek.
Tumhandskar är varmare än 5-fingerhandskar
Om du ofta fryser om händerna, bör du välja en tumhandske. En tumhandske är rymligare och binder därför mer luft vilket i sin tur gör handsken varmare. En ytterligare aspekt är att fingrarna är samlade och värmer varandra. 3-fingerhandsken är en bra kompromiss mellan tum- och 5-fingerhandsken.
Varför är inte alla handskar vattentäta?
En handskes primära uppgift är att hålla händerna varma och torra. Att välja en handske med ett vattentätt membran känns för många som det självklara valet oavsett aktivitet. Det många inte tänker på är att vid hög aktivitet ökar kroppstemperaturen vilket gör att du svettas mer om händerna. Detta i sin tur ställer högre krav på att handsken transporterar bort fukten så du inte blir nedkyld om dina händer. En handske med ett vattentätt membran kan i vissa lägen ge en motsatt effekt, då vattentäta membran transporterar bort fukten sämre. Handskar med vattentäta membran torkar dessutom långsammare.
Läs gärna vår guide om hur du håller dina händer varma.
Hur du mäter din hand
Hur en dresshandske ska sitta